POLIKLINIKA SMILE
You are here: Home page » Dentalne usluge » Oralna kirurgija » IMPLANTOLOGIJA > od 10000 stavljenih implantata

DENTALNA IMPLANTOLOGIA U HRVATSKOJ

DENTALNA IMPLANTOLOGIJA U HRVATSKOJ

Suvremen pristup dentalnoj medicini nikako ne možemo zamisliti bez implantologije. Dentalni implantat je sofisticirani titanski vijak koji se ugrađuje u kost i zamjenjuje korijen prirodnog zuba. Sam operativni zahvat je bezbolan i najčešće se obavlja u lokalnoj anesteziji. Prije zahvata je potrebno napraviti CT snimku i pregled kod specijalista implantologije. Implantati se koriste za nadomještanje jednog ili više zubi, svih zubi u čeljusti ili kao sidrišta zubnih proteza. Vrsta rada koji će se raditi ovisi prvenstveno o količini kosti i željama samog pacijenta.

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom dentalnih implantata.
Postoje različite vrste implantata. Najčešći dentalni implantati su načinjeni od titana, biokompatibilnog materijala, koji se ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen zuba koji nedostaje. Dentalnim implantatima se može riješiti nedostatak jednog ili nekoliko zubi ili pak riješiti potpunu bezubost, kad implantati preuzimaju ulogu nosača proteza.
Ukoliko se pacijent pridržava pravilne oralne higijene i redovito posjećuje svog stomatologa dentalni implantati mogu trajati doživotno.

IMPLANTOLOGIA - FAQs

ŠTO JE IMPLANTAT?
KOLIKI JE USPJEH TERAPIJE?
HOCE LI IMPLANTATI BITI I ZA MENE DOBRO RJEŠENJE?
MOŽE LI STARIJA DOB PREDSTAVLJATI PROBLEM ZA UGRADNJU IMPLANTATA?
NA KOJI NACIN IMPLANTATI MOGU UTJECATI NA KVALITETU MOG ŽIVOTA?
DA LI JE MOGUCE IMATI PRIRODAN IZGLED ZUBI I NAKON UGRADNJE IMPLANTATA?
HOCE LI BITI MOGUCE ŽVAKATI JEDNAKOM JACINOM KAO I S PRIRODNIM ZUBIMA?
KOJE SU PREDNOSTI IMPLANTATA U ODNOSU NA KLASICNU PROTEZU?
TRAJANJE PROCEDURE?
DA LI JE ZAHVAT BOLAN?

ŠTO JE IMPLANTAT?

Implantat je mali vijak od titana koji se kirurškim putem stavlja u čeljusnu kost pacijenta,i na taj način zamjenjuje korijen zuba. Implantat se stavlja na gornju ili donju čeljust. Nakon nekog vremena implantat će se vezati za kost i preuzeti ulogu korijena zuba koji nedostaje. Implantat može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu.

KOLIKI JE USPJEH TERAPIJE?

Uspjeh ovakve terapije je kod nas oko 99,4 %.

HOCE LI IMPLANTATI BITI I ZA MENE DOBRO RJEŠENJE?

Osobama kojima nedostaje jedan ili više zubi jesu kandidati za ugradnju implantata. Jedina prepreka mogla bi biti veličina kosti i eventualne kronične bolesti od kojih pati pacijent. Međutim, postoje adekvatna riješenja i u takvim slučajevima. Vaš stomatolog je jedina osoba koja može procijentiti jeste li kandidat za ugradnju implantata.

MOŽE LI STARIJA DOB PREDSTAVLJATI PROBLEM ZA UGRAD

MOŽE LI STARIJA DOB PREDSTAVLJATI PROBLEM ZA UGRADNJU IMPLANTATA?

Stariji pacijenti često smatraju da njihova dob može biti prepreka ugradnji implantata. Međutim, najvažniji faktor je zdravlje pacijenta, neovisno o njegovoj dobi. Ako je osoba dovoljno zdrava za vađenje zuba, može se pretpostaviti i da je dovoljno zdrava za ugradnju implantata. Nakon posjeta specijalisti, stomatolog će savjetovati pacijenta koji bi bio najbolji tretman za njega.

NA KOJI NACIN IMPLANTATI MOGU UTJECATI NA KVALITET

NA KOJI NACIN IMPLANTATI MOGU UTJECATI NA KVALITETU MOG ŽIVOTA?
Umjetni zub koji se stavlja na implantat preuzima ulogu i pojavu prirodnog zuba. Što znači da je pacijent u mogućnosti jesti i piti štogod poželi. Prije nego li se odluče na ugradnju implantata, pacijenti se često osjećaju neugodno I zabrinuto. Nakon ugradnje implantata njhovo samopouzdanje i kvaliteta života znatno porastu.

DA LI JE MOGUCE IMATI PRIRODAN IZGLED ZUBI I NAK..

DA LI JE MOGUCE IMATI PRIRODAN IZGLED ZUBI I NAKON UGRADNJE IMPLANTATA?

Vrlo je velika vjerojatnost da će izgled i funkcionalnost implantata premašiti Vaša očekivanja.

HOCE LI BITI MOGUCE ŽVAKATI JEDNAKOM JACINOM ....

HOCE LI BITI MOGUCE ŽVAKATI JEDNAKOM JACINOM KAO I S PRIRODNIM ZUBIMA?

Da. Nakon određenog vremena koje je potrebno za prilagodbu, osjet će biti identičan kao i kod prirodnih zubi.

KOJE SU PREDNOSTI IMPLANTATA U ODNOSU NA KLASIC...

KOJE SU PREDNOSTI IMPLANTATA U ODNOSU NA KLASICNU PROTEZU?

Postoji nekoliko prednosti:
Trajno rješenje –nakon što je stomatolog ugradio implantat, prepravci nisu više potrebni. Implantat je čvrst I stabilan.
Očuvanje zubi zdravima – kad se koriste tradicionalni tretmani, poput ugradnje mosta, potrebno je izbrusiti susjedne zube kako bi nosilI most. Ugradnja implantata odbacuje potrebu brušenja i samim tim uništavanja zdravih zubi.
Bolji i ljepši izgled – kad se izgubi cijeli zub (i krunicu i korijen), smanjenje čeljusne kosti može prouzročiti starenje lica. Ugradnja implantata mogu zaustaviti taj proces.

TRAJANJE PROCEDURE?

TRAJANJE PROCEDURE?

Procedura se vrši u 5 faza
1.faza
- ugradnja implantata (otprilike 10-ak minuta za svaki implantat)
- postavljanje gingival formera
2.faza
- uzimanje otisaka (3 -4 mjeseca nakon prve faze)
3.faza
- proba metala ( 3 – 4 tjedna nakon druge faze)
4.faza
- završni rad – privremeno cementiranje (3 -4 tjedna nakon treće faze)
5.faza
- završni rad – definitivno/finalno cementiranje (2 – 3 tjedna nakon četvrte faze)

DA LI JE ZAHVAT BOLAN?

Proces ugradnje implantata radi se pod lokalnom anestezijom kako bi se izbjegla bol iIi neugoda. Meðutim, kao u bilo kojem kirurškom zahvatu, tako i ovdje pacijent može osjetiti laganu neugodu.. No, većina pacijenata ostanu ugodno iznenađeni jer očekuju znatno jaču bol i neugodu.

MOM

Cilj Poliklinike Smile, prije svega je sigurnost i kvaliteta pružene usluge pacijentu. Prva u ovom dijelu Europe može se deklarirati kao jedina certificirana poliklinika za implantologiju. Tim vrhunskih stručnjaka, te konstantno ulaganje u kvalitetu i edukaciju osoblja uz diplomu „Master of oral medicine in implanotogy“ čine Polikliniku Smile jednu od naj kompetentnijih poliklinika za implantologiju u našoj regiji.

Master of oral medicine in implantology, prva je akademska titula u skladu s međunarodnim Bolonjskim kriterijima. Titula je akreditirana od strane Njemačkog Društva za implantologiju te se dodjeljuje nakon postdiplomskog studija i specijalizacije te znanstvenog magistarskog rada.